Nyhet

Tre nya till Knarrholmen

Hyllad kanadensisk drömpop och ny göteborgsk duo bland tillskotten till Ö-festivalen.

Det var ett tag sedan Knarrholmen bjöd på nya band, men när det åter är dags är det inte mindre än tre akter som står klara för årets festival i den göteborgska skärgården, nämligen Young Galaxy, Wintergatan och Iberia.

Young Galaxy är det kanadensiska drömpop-bandet som fått åtnjuta en hel del blogg-hype sedan starten 2006, men som började hitta sitt sound först med 2011 års album Shapeshifting, ett album som producerades av Dan Lissvik från Studio. I slutet av april senare i år är gruppen aktuella med sitt fjärde album Ultramarine.

Wintergatan är fortsättningen på det grammisnominerade projektet som vi känner som Detektivbyrån. Gruppen är ute med ny singel och senare i vår kommer även debutalbumet. Soundet påminner starkt om föregångaren.

Sist ut i artistsläppet är Iberia, som är en lyckad fusion mellan Maja från Makthaverskan och Alexander Palmestål från nedlagda Pistol Disco.

Knarrholmen äger rum den 24-25 maj och klara band sedan tidigare är El Perro Del Mar, Lorentz & Sakarias, Nordpolen och Raketen.

ANNONCE