Nyhet

Ansiktet albumdebuterar i vår

Följer upp singelsuccé med hashtag-album.

R'n'b-duon Ansiktet gör sig redo för albumdebut. Duon gick igår ut på sin Facebook-sida att de släpper sitt debutalbum, med den hashtag-minnande titeln #DENNYARNBMANNEN, 13 mars, men redan 4 februari kommer gruppens fjärde singel Låtsas Som Inget Hänt.

Bakom Ansiktet står Herbert Munkhammar (bilden) och Erik Nordström. Båda är 26 år och gamla kompisar sedan gymnasietiden i Uppsala. Munkhammar ses även i Afasi & Filthy och Maskinen, Nordström i Lilla Sällskapet. Debutsingeln X släpptes 2011 och fick kanske mest uppmärksamhet för sin video där man får se svenska artister som Peter Jöback, Erik Gadd, Salem Al Fakir, Christian Walz, Musse Hasselvall, Christian Olsson, Thomas Rusiak, Magnus Carlson och Mange Schmidt agera ex till en flickvän som låten handlar om. Deras andra singel Äckligt fick stor rotation på radio och är även nominerad till årets låt i Grammisgalan 2013.

Så hur låter r'n'b på svenska? Det finns inte ett överflöd av den varan i Sverige och det har gjorts få försök, på 90-talet av Eric Gadd, på 00-talet av Kaah och brödraduon Fre. Texterna till de singlar Ansiktet släppt har alla handlat om kärlek och sex och inte på något förskönande sätt.

 – Första gången man hör låten kan det låta kontroversiellt, man fastnar på en snuskig mening: "Vad fan är det de säger?" Men det finns en botten. Lyssnar man på riktigt hör man det. Det är kanske inte ett feministiskt manifest, men det är långt från klassisk r'n'b, har Herbert Munkhammar sagt till Svd.

ANNONCE