Nyhet

Fem nya namn till Metaltown

Både amerikanska och svenska namn bland släppen.

Nu avslöjar Metaltown fem nya artistbokningar till sommarens upplaga av festivalen och dessa är The Dillinger Escape Plan, The Devil Wears Prada, Between The Buried And Me, Katatonia, och Amaranthe.

New Jersey-gruppen Dillinger Escape Plan återvänder till Metaltown med ett nytt album som kommer under april månad. De är kända för sina intensiva och våldsamma liveframträdanden och bandet har blivit utnämnt till The Worlds Most Dangerous Band av NME. Det går även rykten om att bandet väljer sina taktarter med tärning eller någon sorts komplicerad kod.

Amerikanska The Devil Wears Prada tillhör det yngre gardet som de senaste åren drivit den hårda musiken framåt med sin energifyllda metalcore och vansinneskonserter. Förra hösten sitt fjärde album Dead Throne som gick direkt in på den amerikanska albumlistans tiondeplats.


Katatonia är en av Sveriges mest hyllade hårdrocksexporter och med sina senaste skivsläpp har de vidgat sitt musikaliska spektrum från sina rötter i metalscenen till den progressiva rock. Skivan Dead End Kings kom förra sommaren och GAFFA:s Tomasz Swiesciak gav skivan fullpott och skrev: Få band lyckas med bedriften att få mig att helt försumma världen runt mig, att bli introvert och så där vackert svårmodig som Katatonia. Läs hela recensionen här:

4-6 juli kan vi se dessa band tillsammans med Slipknot, Korn och Sabaton under Metaltowns tionde sommar i Göteborg.

ANNONCE