Nyhet

Mew slår sig fria

Hultsfredsaktuella bandet ger ut ny skiva på eget bolag.

Mew blir nu 100 procent oberoende. Bandet har tidigare släppt sina album via Columbia Records utanför Danmark men nu blir det bandets egen etikett Evil Office som står för all distrubition världen över. Bandet har släppt fem album sedan tidigare, tre av dem har getts ut på internationell etikett. Senaste albumet var No More Stories... som kom 2009.

− Vi vill hitta den ultimata lösningen för oss där vi själva hittar olika dedikerade samarbetspartners. Finner eldsjälarna. Både när det kommer till distribution av våra skivor men också när det kommer till andra former av kreativa samarbeten som involverar vår musik. Det kräver en större insats från oss själva men det innebär också att vi kan gå vidare med våra idéer snabbare. Vi ska våga oss ut och ta några chanser, säger sångaren Jonas Bjerre i ett pressmeddelande.

Samtidigt avslöjar bandet att de är på väg in i studio för att spela in sitt sjätte album och de uppger att de redan har skrivit fler låtar än vad de brukar göra till sina skivor. Redan nu kan du streama en live-version av skissen till låten Klassen på gruppens hemsida.


Under sommaren spelar Mew på ett urval av festivaler runt om i världen som en uppvärmning till nya plattan med release senare i år. Gruppen är sedan tidigare klara för Hultsfredfestivalen som sker 13-15 juli. 

ANNONCE