Nyhet

Bandet vägrar stå på samma scen som ex-medlem – hoppar av gala

"Så småningom höll inte vår vänskap längre."

Det danska drömpopbandet Mew ställer in sitt uppträdande på GAFFA-galan som hålls imorgon på Odeon i Odense, Danmark. Anledningen är att bandet inte vill uppträda på samma scen som bandet Turbolens, som frontas av den tidigare Mew-gitarristen Bo Madsen, som lämnade bandet sommaren 2015.

I ett pressmeddelande från den danska GAFFA-redaktionen skriver de att det, med endast två dagars varsel, måste finna en ersättare som kan spela på den årliga showen istället för Mew.

– GAFFA tycker naturligtvis att det är tråkigt att Mew har valt att ställa in på denna grund, men vi kan inte kompromissa med vår redaktionella frihet att välja vem som uppträder på vårt evenemang, säger GAFFAs CEO, ​​Robert Borges, i pressmeddelandet.


Bo Madsen har tidigare uttalat sig om hans avhopp ur bandet till GAFFA:

– Mew bildas utifrån min och Jonas Bjerres vänskap. Vi är mycket olika men har arbetat mycket nära varandra i många år. Så småningom höll inte vår vänskap längre. När vi inte längre har vår vänskap, finns det ingen grund för att arbeta tillsammans. Det är mycket märkligt, men det var också mycket naturligt, sa han.

GAFFA-priset sänds 21.00 på lördag 11 mars på DR3. Andra som uppträder är bland annat Bisse, Simon Kvamm, Kellermensch, Katinka och Soleima.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


 

ANNONCE