Nyhet

”Skuttar ut på scen med armen i gips och en krycka som stöd”

Hultsfred i Sigtuna saknar inte dramatik - GAFFA är på plats och millimeterrapporterar.

Hultsfred dag två är i full gång och en eftermiddag och kväll full av mer eller mindre minnesvärda spelningar är att vänta. Men först en liten återblick på festivalens första dag, signerad GAFFAs skribenter

Labyrint, White Stage, fredag

"Bandet är inte här. Det vill säga, de personer som utgör gruppen Labyrint. Det är kompbandet som är ute och spelar, som publiken inte egentligen anmärker på som bristande i ett par huvudmedlemmar. Killarna är på ett lasarett, Aki och Jakko kommer ut efter en halvtimme och bemöter publiken, och en stund senare skuttar Dajanko ut med armen i gips och en krycka som stöd.

Läs hela recensionen här.

ASAP Rocky, Blue Stage, fredag

"A$AP Rocky själv ger inte det intrycket, han skriker och springer omkring, pratar med publikmedlemmar om lite allt möjligt, påminner folk om att alltid röka bra weed och ha skyddat sex eftersom det är viktigt och så, men överlag känns han vara här för att göra jobbet och inte mer. "


Läs hela recensionen här.

Phoenix, Green Stage, fredag

"Det är inte en festivalspelning, det är en upplevelse. En upplevelse som känns lika mycket som den låter och som den syns. Och jävlar, vad snyggt det är alltihop. Sammanfattat i ett enda ord så är det verkligen snyggt, och med en speltimme så kantad av fröjder är det svårt att koncentrera det hela."

Läs hela recensionen här. 

Mew, Green Stage, fredag

"Förutsättningarna kunde inte vara sämre, de flesta har antingen inte kommit till festivalen än eller gömmer sig undan regnet i sina snart genomdränkta tält. Sångaren i Mew strosar ut i en gul regnjacka och bandet öppnar lugnt och minimalt framför den glesa publiken och jag tänker att det här går aldrig."


Läs hela recensionen här.

Imagine Dragons, Green Stage, fredag

"Bandet ger verkligen allt, hoppar, dansar, sjunger, slår på sina väl utplacerade trummor och äger publiken inom några minuter. Tyvärr ger det musiken mycket att leva upp till, vilket den inte gör. Det är mest bara trummor som hörs eller i varannan låt piano. Det står en gitarrist på scenen och jag ser honom spela men jag hör honom aldrig."

Läs hela recensionen här. 

 


ANNONCE