Nyhet

VIDEOPREMIÄR: Easy October - Baby Blue

Göteborgsbandet bjuder på en retroresa.

Göteborgsbandet Easy October släppte i december en singel med dubbla A-sidor. Idag premiärvisar GAFFA videon till singeln Baby Blue, en duett tillsammans med Elin Ruth (som tidigare även hade Sigvardsson i sitt artistnamn).

Easy October tog vid när Kristoffer Hedberg hade spelat in sin tredje soloplatta och väntade på besked om när den skulle kunna släppas. Han bestämde sig för att prova på att skriva på engelska och projektet växte. Först att ansluta var trummisen Johan Håkansson. Han i sin tur tipsade rocklegendaren Nikke Ström (National­teatern med mera) om Trollhättekillens projekt och basisten valde att hoppa in bandet.

Sist men inte minst anslöt sig Kristofer Åström till bandet, den forne Fireside-sångaren som mitt i sin egen solokarriär visade sig ha en dröm sedan länge om att vara lead- och sologitarrist i ett band.

Den tidigaresläppta videon till den andra A-singeln Rocket Man har tagit sin utgångspunkt i låtens text och dess titel. En åttaårig pojke tillverkar sin egen jetpack för att sedan ge sig ut på äventyr. I och med att det är en dubbelsingel så gjordes även en video till Baby Blue. Handlingen i denna är en direkt parallell händelse till den i Rocket Man, där man istället för att följa pojken får följa en åttaårig flicka. Detta blandas med dokumentärt material från Easy Octobers replokal i Göteborg. Båda videorna fungerar utmärkt att se var för sig, men det är först efter att man sett båda som man får helheten. Cirkeln sluts helt enkelt. Videons fiktiva berättelse är inspelad på landet utanför Trollhättan (Västra Tunhem), med super 8-kamera medan det dokumentära materialet är inspelat digitalt.

Regissören är Emil Gustafsson Ryderup, manusförfattare/regissör och animatör som tidigare har gjort både musikvideor och kortfilm.

Värt att tillägga är även att bandet är aktuellt för en spelning på Pustervik, Göteborg, nu på lördag den 2 februari.

Nedanför kan du även se videon till deras andra singel Rocket Man:

 

ANNONCE