Nyhet

Amy Winehouse på museum

Den brittiska huvudstaden huserar intim Amy Winehouse-utställning

Utställningen "Amy Winehouse - A Family Portrait" öppnade igår på Judiska museet i London. Utställningen kommer, enligt NME, att visa lite av den borttgånga sångerskans mer intima och privata sida, och innehåller därför bland annat föremål från hennes barndom, kläder, skor, diverse brev och böcker liksom hennes första gitarr och en Grammy.

All text till de utställda föremålen är skrivna av Amy Winehouse bror Alex Winehouse, något som intendent Elizabeth Selby är särskilt stolt över: – Det är viktigt för utställningen. Man får en känsla av en typisk, men stark bror-syster relation som är mycket innerlig, även om de inte alltid var överens, säger hon till The Guardian.

Museichefen för Judiska museet, Abigail Morris, sade att "Amy Winehouse var en oerhört begåvad, ikonisk och inspirerande sångerska, och så var hon var en judisk flicka från norra London. Det är passande att det judiska muséet i hennes älskade Camden Town finns här och berättar hennes historia"


Det är nu två år sedan Amy Winehouse dog av alkoholförgiftning. Hon var bara 27 år gammal, och nu firas hennes stora men korta karriär med denna utställning.

"Amy Winehouse - A Family Portrait" kan besökas på Judiska museet i London fram till den 15 september i år.

ANNONCE