Nyhet

Amy Winehouses band arrangerar hyllningskonsert

Utöver bandets originalmedlemmar kommer även sångerskan Bronte Shandé att delta.

Nu på torsdag den 14 september skulle Amy Winehouse ha fyllt 40 år.

För att fira hennes födelsedag gör hennes band en särskild konsert i Camden, London, där de kommer att uppmärksamma hennes liv, musik och arvet hon lämnade efter sig, enligt NME.

Bandet består av samma musiker som jobbade med Winehouse från början av hennes karriär fram till hennes död 2011. Bland annat basisten Dale Davis som också agerar musikkonsult på produktionen av den kommande biografiska filmen om sångerskan, Back To Black, som väntas ha premiär under 2024.


Utöver originalmedlemmarna kommer även sångerskan Bronte Shandé att delta, och under konsertens gång visas sällsynta foton av Winehouse på scen.

Konserten äger rum på Koko i Camden, den 22 december.

Utöver film och hyllningskonserter har Winehouse nyligen uppmärksammats med boken In Her Words, som landade på hyllorna i slutet av augusti.


Boken, som annonserades i våras via Winehouses sociala medier, är ett samarbete mellan hennes arvingar. Med hjälp av tidigare opublicerade dagböcker, låttexter och familjefotografier ska läsaren få ”en unik inblick i livet hos kvinnan som växte upp till att bli en legend".

LÄS OCKSÅ: AMY WINEHOUSES PERSONLIGA ANTECKNINGAR BLIR BOK

ANNONCE