Nyhet

Amy Winehouses personliga anteckningar blir bok

Amy Winehouse: In Her Words publiceras strax före det som skulle ha varit sångerskans 40-årsdag.

Fans av Amy Winehouse kommer snart få möjlighet att ta del av hennes personliga dagböcker och handskrivna låttexter i den kommande boken In Her Words. Boken, som annonserades den 26 april via Winehouses sociala medier, är ett samarbete med hennes arvingar. Med hjälp av tidigare opublicerade journaler, låttexter och familjefotografier ska läsaren få en unik inblick i livet hos den kvinna som blev en legend.


Amy Winehouse: In Her Words kommer att innehålla ett förord av hennes föräldrar, Janis och Mitch Winehouse. I ett pressmeddelande enligt NME säger de om boken:

"Den här nya samlingen av Amys anteckningar och funderingar visar en annan sida av Amy – hennes roliga och vitsiga sida. Vi ville dela detta med Amys fans så att de också kan njuta av Amy, i hennes egna ord".

Boken publiceras den 29 augusti som en fullfärgad, 288-sidig inbunden bok. Utgivningen sker bara två veckor före det som skulle ha varit Amy Winehouses 40-årsdag. Intäkterna från bokförsäljningen kommer att doneras till Amy Winehouse-stiftelsen, med ett löfte om en minsta donation på 70 000 pund.


Förutom boken är en biografisk film om Amy Winehouse, med titeln Back To Black, för närvarande under produktion. I filmen kommer Marisa Abela att porträttera den bortgångna sångerskan och Jack O'Connell kommer att spela Amys exmake Blake Fielder-Civil. Filmen regisseras av Sam Taylor-Johnson, mest känd för att ha regisserat John Lennon-biografin Nowhere Boy och Fifty Shades of Grey. Något officiellt släppdatum för filmen har ännu inte tillkännagivits.

LÄS OCKSÅ: Kritik mot Amy Winehouse-filmen: "Inte tillräckligt lik" 

ANNONCE