Nyhet

”Vi satsar på vår egen grej”

Housefestivalen Big Slap serverar musik på tallrik och hittar nya lösningar att sälja biljetter. GAFFA kollar läget med uppstickaren en månad innan premiär.

Malmö har fått sig en alldeles egen housefestival. Vi kollade med Eric Ebbing, CEO på Öresundsgruppen, om vad besökaren kan räkna med.

Vad skulle du säga är Big Slaps mest unika "selling point"?

– Den helt magiska platsen Tallriken som är 360 grader och omgärdad av träd. 


Ni pratar om ett "nytänkande festivalutbud, vilket bland annat kommer att återspeglas i mat- och dryckesutbudet". Har du några exempel på vad man kan räkna med på menyn?

– På Cabanasområdet så kommer det vara väldigt "Malmö" med falafel och lite annat trevligt från Occo. I övrigt så är det nog att vi har satsat på lite annat än bara mat nere på festivalområdet.

Hur går det med att nå ut till den danska marknaden? Är danskar lika glada i house?


– Bra, vi har haft ett bra samarbete med EDM, er på GAFFA, street-team, danska ambassadörer och danska bussresearrangörer. De är lika glada i house men med lite mer trance touch.

Vilken är din personliga favorit på årets Big Slap?

– Svår fråga, vi har fått ihop en fantastisk line-up. Afrojack som gör sin absolut första festivalspelning i Sverige, men Ingrosso smäller ändå högre, han har aldrig tidigare spelat i Skåne heller.


Har du varit på Summerburst? Fann du något där som ni kan ta med er till er festival?

– Jag har varit på Summerburst, dock ej i år. De är extremt duktiga men vi satsar på att göra vår egen grej. Har säkert tagit med mig inspiration från alla möjliga festivaler.

För ett tag sedan gick ni ut med att man kunde få sin biljett nu, men betala den först efter sommaren. Hur kom ni fram till den idén?


– Efter en massa mejl från studenter som får sin lön först i slutet av augusti och frågade ifall vi inte hade någon smidig lösning. Marknaden styr ju.

Så den är inte ett resultat av knackig biljettförsäljning?

– Absolut inte, vi hade inte ens vågat drömma att ha passerat 9 000 stycken sålda biljetter med över en månad kvar. Alla cabanas är också helt slutsålda sedan länge.


Big Slap sker i Malmö 3 augusti och har bland annat bokat Rebecca & Fiona, Nicky Romero, Adrian Lux, Nause, Sebastian Ingrosso och Afrojack. Köp biljetter via GAFFA.se/live

ANNONCE