Nyhet

Devo-trummis död

Trummisen Alan Myers som bland annat spelade i det ikoniska 80-talsbandet Devo blev bara 58 år gammal.

Alan Myers var post-punkbandet Devos tredje trummis och var en del av bandet från 1976 och nästan tio år framåt. Myers hade enligt Billboard kämpat mot cancern under en längre period, en kamp som fick sitt slut under måndagen. Myers blev 58 år gammal.

Gerald Casale, en av Devos grundare, bekräftade de dåliga nyheterna till Billboard: "Alan Myers var en trummis med makalös talang han var en oersättlig komponent i Devo-soundet. Det var verkligen ett nöje att spela med honom i nio år,.. och jag bönade och bad honom att inte sluta 1986".

Sångaren Mark Mothersbaugh berömmer även han Alan Myers: "Jag tror att han förmodligen är en av de mest inflytelserika trummisarna någonsin, eftersom han var så bra på att vara exakt och minimalistisk".


Myers var bland annat med på Devos största hit Whip It och syns även i den medföljande musikvideon där alla bandmedlemmarna bär ärmlösa, svarta polotröjor och sina ikoniska röda huvudbonader. I videon syns Alan Myers även spela elektriska trummor, ett val av trummor som enligt Rolling Stones ska ha varit en av anledningarna till varför Myers till slut lämnade bandet.

Devo är fortfarande aktiva som band.

Se videon till Whip It nedan:

ANNONCE