Nyhet

Way Out West presenterar dragplåster

Way Out West har sedan tidigare gjort klart med akter som Håkan Hellström, Blur, Devo och Caroline Polachek, och nu släpper man ut ytterligare en avslutningsakt – den nigerianska superstjärnan Wizkid.

Världens största afrobeats-stjärna Wizkid har spelat en avgörande roll för genrens globala segertåg. Med ena foten djupt rotad i hemlandet Nigerias musik och den andra i R&B, hiphop och pop så har han lyckats skapa en lika oemotståndlig som unik hybrid.

Ingen kan som Wizkid vara nästan akrobatiskt tillbakalutad och silkeslen men samtidigt så ovillkorligt dansant. Det var med Drake-samarbetet One Dance som Wizkid nådde internationell stjärnstatus, en position han befäste med det hyllade albumet Made In Lagos från 2021 där vi även hittar jättehitten Essence med Tems såväl som samarbetet med Way Out West-favoriten Burna BoyGinger.

Med fjolårets lika hyllade album More Love, Less Ego i bagaget kommer Wizkid för att avsluta en dag i Slottsskogen och allt tyder på att det blir en minst sagt minnesvärd konsert. Det kan alla som såg den lika historiska som stjärnspäckade spelningen på O2 Arena för ett par år sedan gå i god för.


Way Out West 2023 går av stapeln mellan den 10 och 12 augusti i Slottsskogen i Göteborg.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2023:

Håkan Hellström
Blur [UK]
Wizkid [NG]
DEVO [US]
Caroline Polachek [US]
Amyl & The Sniffers [AUS]
TV Girl [US]
The Blessed Madonna [US]
Black Sherif [GH]
Shygirl [UK]
Jockstrap [UK]
DOMi & JD Beck [FR / US]
¥///0 $#£[[


Fler artister kommer att presenteras löpande fram till festival.

LÄS OCKSÅ: De var sämst och bäst på Way Out West

ANNONCE