Nyhet

”Det är ett privilegium att få komma dit och spela”

Popaganda släpper hela sin line-up och GAFFA har pratat med en av artisterna.

Det har varit mycket tissel och tassel kring årets line-up på Popaganda, men nu har festivalen äntligen gått ut med sommarens bokningar. Toppar listan gör The xx, Hot Chip och Noah And The Whale.

Det är inte första gången som Hot Chip uppträder på Popaganda. De var där redan 2010 och gjorde ett bejublat framträdande som belönades med sex stjärnor av GAFFAs recensent. I år kommer de tillbaka till Stockholm och Sverige, ett land som de tycker väldigt mycket om.

– En av de första gångerna vi åkte utomlands åkte vi till Stockholm. Några av de första personerna som kände till Hot Chip och gillade vår musik kom faktiskt från Sverige. Vi har en väldigt stark koppling till Sverige, vi har det alltid fantastisk i där och det är ett stort privilegium att få komma dit och spela, säger Felix Martin i Hot Chip till GAFFA.


Mer av intervjun med Felix Martin, i vilken han berättar om vänskapen till The Knife och nyinspelat material, kan du läsa här.

The xx bildades i London 2005 och består av Romy Madley Croft, Oliver Sim och Jamie Smith. 2009 släppte de sitt dröm-poppiga debutalbum Xx som toppade flera "årets bästa album-listor". I höstas släppte de uppföljaren Coexist och nu är de aktuella med låten Together som är med på soundtracket till storfilmen The Great Gatsby. De har spelat i Sverige flera gånger tidigare och har fått fina recensioner.

Popaganda äger rum på Eriksdalsbadet i Stockholm 30-31 augusti och här är hela årets line-up:


The xx

Hot Chip

Noah & The Whale


Jessie Ware

Totally Enormous Extinct Dinosaurs

Jens Lekman


El Perro Del Mar

Kate Nash

MS MR


Sibille Attar

Amason

Taken by trees


Chlöe Howl

Syket

Beatrice Eli


Makthaverskan

Systraskap

ANNONCE