Nyhet

Romy bekräftar: "Nytt The xx-album på väg"

Romy avslöjar att The xx är tillbaka i studion och arbetar på gruppens fjärde album.

Sångerskan, låtskrivaren och producenten Romy bekräftade nyheten på Australiens Beyond The Valley Festival förra helgen och berättade för NME att trions sessioner för tillfället känns "ganska öppna".

– Jag tror att Oliver [Sim], Jamie [xx] och jag har provat på nya saker och lärt oss mycket från olika projekt, och jag tror att det är ganska hälsosamt att vara så: "Vad har du lärt dig? Vad borde vi göra nu?".

Även om Romys debutalbum från 2023, Mid Air, följde traditionen av house- och dansmusik, sa hon till NME förra året att hon skulle plocka upp gitarren igen för trions nästa projekt. När det kommer till hur nästa The xx-album kommer att låta berättade Romy det trots allt är tidigt i processen, men människor kommer "fortfarande kunna känna att det är vi".


Se hela intervjun nedan.


När Romy träffade GAFFA i höstas svarade hon följande på frågan om en återförening med The xx var på gång.

– Det har alltid varit planen. Men vi har endast jobbat med varandra och vi har varit ett band sedan vi var 15. Så efter tre album tillsammans var det skönt att få nya erfarenheter, för att sedan kunna komma tillbaka till bandet med den förnyade energin. Vi har varit i studion några gånger och det känns väldigt spännande.

LÄS OCKSÅ: Intervju med Romy: ”Nivån av känslor du lägger i din musik är inte beroende av kön"


ANNONCE