Nyhet

FYNDET: Killers Walk Among Us - Bonjour Tristesse

I vår nya artikelserie viftar vi med hyllningsflaggan så gott det går – så länge det är nytt, fräscht och fantastiskt. Den här gången handlar det om flambojant postrock från Göteborg.

Precis när man gett upp hoppet och tvingats konfrontera det faktum att fler och fler band säljer sina instrument och lägger pengarna på bondfångardyra kurser i Cubase eller Reason - för vem vill bli musiker när man kan bli "producent"? - då dyker band som Killers Walk Among Us upp och räddar dagen.

Med bombastiska arrangemang i melodiskt postrock-utförande placerar Göteborgsbandet Killers Walk Among Us uppfriskande nog återigen gitarrmangel och trummor i första rummet, och arbetar sig sakta men säkert fram till själva kärnan i sin musik; det reverbifierade crescendot. Tillsammans med Stefan Holmbergs lena röst och välplacerade stråkarrangemang för det hela stundtals tankarna till danska bandet Mews bästa stunder och i viss mån även Explosions In The Sky, innan de sålde sin själ till Friday Night Lights och började göra covers på sig själva, alltså.

Bandet består av medlemmar från bland annat Hunt, Music 77 och Ett Liv Kvar och de har precis släppt sin debut-EP vid namn Bonjour Tristesse, vars fantastiska titelspår är hela grunden för den här texten och som du kan och bör lyssna på nedan, tillsammans med ytterligare en låt vid namn Denial Is Not Just A River.


ANNONCE