Nyhet

Gratisspelning med Glasvegas

Ersätter Siesta-gig med två konserter.

För en vecka sedan kom den tråkiga nyheten om Siesta-festivalens beslut att ställa in, vilket betyder att de artister som skulle uppträda har fått en lucka i schemat. Detta har bland annat Liseberg utnyttjat som var snabba på att boka Nas och Biffy Clyro till nöjesparken. Nu är det Malmöfestivalens tur att gå ut med bra nyheter. De har nämligen bokat Glasvegas som kommer att göra en gratisspelning i Folkets Park i Malmö.

– Vi tycker att det är jättetråkigt att Siestafestivalen inte lyckas få ihop det i år, men vill ändå att Skåne ska få ta del av en del av den musiken de bokat. Malmöfestivalen och Folkets Park gillar att bjuda Malmö på bra kultur gratis, så vi kör vidare på det, säger Mårthen Gunnarsson, parkchef för Folkets Park.

Spelningen kommer att äga rum på torsdag 30 juni och startar klockan 20.00 i Folkets Park. Det kommer även att spela ett förband som ännu inte är bokat. Glasvegas visar även upp sig i Nöjesfabriken i Karlstad, 1 juni.


Glasvegas släppte 2008 sitt självbetitlade debutalbum som hyllades av kritiker över hela världen. För två år sedan kom uppföljaren som fick fyra stjärnor av GAFFAs David Wisnes, som menade att "Trots att ljudbilden i huvudsak fortfarande består av närmast skrattretande storslagna synthar är det likväl blottande naket, ärligt och karaktäristiskt allvarligt".

 

ANNONCE