Nyhet

Han gör årets EM-låt

"Jag älskar fotboll så det har varit ett hedersuppdrag för mig."

Senast vi hörde från Eric Saade slängde han ur sig hashtags till höger och vänster i Eurovision-tävlingens green room. Nu har samma person gjort den officiella låten för Uefa Dam-EM, som i år sker i Sverige.

− Jag älskar fotboll så det har varit ett hedersuppdrag för mig. Det har också varit en ära att få skriva den officiella mästerskapslåten, säger Eric Saade på sin Facebook-sida.

Eric Saade hänger dock (med schlageruppdraget färskt i minnet) inte på trenden med hashtagtitlar, som sedan tidigare bland andra Mariah Carey, Cassie och Ansiktet har anammat. EM-låten går istället under titeln Winning Ground. Samma som Sveriges turneringskoncept för turneringen.


Turneringskonceptet presenterade Sverige i sin ansökan för att få arrangera UEFA Dam-EM 2013. Konceptet bygger på att UEFA Dam-EM 2013 i Sverige ska vinna mark för damfotbollen och att arrangemanget ska ge damfotbollen en ordentlig knuff i rätt riktning, både i Sverige och Europa.

Låten Winning Ground släpps imorgon tisdag (28/5) via Itunes och Spotify. Eric Saade kommer även framföra låten live på Nationalarenan Friends Arena innan UEFA Dam-EM 2013 finalen den 28 juli.

ANNONCE