Nyhet

Zara Larssons kritik: "Konstigt att se så många knäpptysta"

Flera svenska artister uttrycker sitt stöd för civila i Gaza efter en israelisk flygattack mot ett tältläger som resulterade i 45 dödsfall. Budskapet "All eyes on Rafah" har delats miljontals gånger i sociala medier.

Frasen "All eyes on Rafah" har fått stor spridning på Instagram efter Israels flygräd mot ett tältläger nära Rafah i södra Gaza, där 45 människor dödades. Några dagar senare följde en ny attack som dödade minst 21 personer, rapporterar Aftonbladet.

Bilder och videor på sociala medier visar förödelsen efter attackerna och har väckt många reaktioner. Men det är inte bara världsledare och politiker som reagerat, utan även kända artister – som Zara Larsson, Eric Saade och Sanna Nielsen.

Inlägget har i skrivande stund delats över 46 miljoner gånger. Bilden är AI-genererad och visar ett tältläger där vita tält formar orden "All eyes on Rafah".


Frasen började spridas på sociala medier redan i början av maj, efter att israelisk militär tog kontroll över gränsen mellan Gaza och Egypten. Den används för att uppmärksamma det lidande som drabbar civila i Gaza.

Debatten om kända människors roll i detta upprop har intensifierats. Zara Larsson är en av dem som tycker att fler kändisar borde uttala sig.

"Jag vet att influencers och kändisar inte kommer att rädda världen och det är inte vad jag ber om. Men det är konstigt att se så många som är knäpptysta om vad som händer i Gaza", skriver artisten på Instagram story.


"Anledningen till att vi ber folk höja sina röster är inte för att se vilka man ska följa och blocka, för det kommer tyvärr inte ändra på något. Det är för att de som följer dem kan bli informerade och sedan sätta press på politikerna."

LÄS OCKSÅ: Saades protest – bar palestinasjal på Eurovisionscen

ANNONCE