Nyhet

Hultsfred Goes Stockholm fyller på

Utökar spelschemat med engelska post-punk-debutanter och svenskt storsamarbete.

Med mindre än en månad kvar släpper den numera Stockholms-belägna festivalen tre nya artister. De nya namnen är engelska Savages, svenska Amason och brittiska Wolf Alice.

För bara någon vecka sedan släppte Savages sitt debutalbum Silence Yourself som har hyllats av många kritiker. Av GAFFA fick albumet hela fem stjärnor och skribenten beskriver skivan som "Ett primitivt mörker att spränga högtalarsystemet med".

Det svenska samarbetet Amason består av flera välkända artister från vårt avlånga land. Gruppen består av Amanda Hollingby Matsson från Idiot Wind, Gustaf Ejstes från Dungen, Pontus Winnberg från Miike Snow, Nils Törnqvist och Petter Winnberg från Little Majorette. Bandet bildades i december 2012 med målet att skapa musik grundat på frihet.


Wolf Alice är ett rockband från London som bildades 2010. Deras musik har jämförts med bland annat The XX och Hole, och de strävar efter att skapa varierade låtar. Wolf Alice började som ett solo-projekt med grundaren Ellie Rowsell, men utökades med tiden och är nu en grupp på fyra. Än så länge har gruppen släppt en självbetitlad EP och singeln Bros.

Hultsfred Goes Stockholm går av stapeln 13 juni och pågår i tre dagar. Fler artister som bokats till festivalen är Arctic Monkeys, Portishead och Fatboy Slim. Du kan köpa biljetter till festivalen via GAFFA live här.

 


ANNONCE