Nyhet

Lyssna på Mobys remix av svenska Iamamiwhoami

”Jag är ett stort fan av dem”.

I juni släpper svenska musik- och film-gruppen Iamamiwhoami sitt nya album Bounty. En av låtarna från plattan heter Y och har remixats av ingen mindre än Moby, som berättar att han har gillat bandet i flera år.

– Jag hörde Iamamiwhoami första gången för flera år sedan på en restaurang i London. Jag frågade min manager, Eric, om han visste vilka de var och då svarade han: "Vi har hand om dem".

Inför inspelningen av Iamamiwhoamis nya album fick Moby förfrågan om att remixa låten Y på skivan, vilket han gladeligen gjorde.

– När jag hörde låten som de ville att jag skulle remixa insåg jag att jag inte ville förändra den, utan snarare lägga till melodi och struktur för att intensifiera vad de redan gjort.

Projektet med Iamamiwhoami startade 2009 då det lades upp några videoklipp på Youtube som fick stor uppmärksamhet. Det gick länge rykten kring vem som låg bakom musiken, men till slut kom man fram till att den svenska sångerskan Jonna Lee var en av medlemmarna tillsammans med låtskrivaren Claes Björklund. Gruppen har belönats med en Grammis för årest innovatör.

Den nya skivan Bounty släpps 3 juni. Innan dess kan du höra singeln Y som remixats av Moby här nedan.

ANNONCE