Nyhet

AlunaGeorge moderniserar Rödluvan

Duon får sällskap av Little Jinder, Grande Roses och Daniel Gilbert i fyra färska videor. Kolla in dem här.

AlunaGeorge valde i sin video till Attracting Flies att ta ett kliv in i sagornas värld, dock med ena foten kvar i 2000-talet. I videon figurerar Aluna Francis som ett antal välkända sagokaraktärer, bland annat Rapunzel, Rödluvan, Guldlock och Prinsessan på ärten. Men eftersom det är just en modern tappning, har producenten Emil Nava valt att slänga in en drogscen eller två. Värt att notera är tolkningen av de tre björnarna i Guldlockshistorien.

Attracting Flies är ett av spåren på kommande albumet Body Music som planeras att komma ut i juni. Bandet är även aktuella med en spelning på Hultsfredsfestivalen i år. 


Little Jinder är tillbaka med nytt material i form av en singel som heter Whatever 4ever. Videon utspelar sig på en dimmig lokalfest, med strobljus, dansanta partymänniskor, Little Jinder och en skäggig kille med övercool jacka. Alltså en sådan kväll som går till historien, men som ingen riktigt minns. Videon känns som en inofficiell hälsning till alla YOLO-användare där ute, som utövar filosofin att livet är en fest. Josephine Jinder som hon egentligen heter, slog igenom 2009 med låten Youth Blood. Förra året släppte hon bland annat låten Keep On Dreaming och lämnade ett avtryck i dubstep-världen. Just nu arbetar hon på ett debutalbum med skivbolaget Goldenbest.

I veckan släpptes postpunk-kvintetten Grande Roses nya video till låten Radio Heartbreak, ett av spåren på kommande plattan Disease. Albumet släpps den 3 april, men har redan fått stående ovationer i Tyskland där den blir tillgänglig om bara någon vecka. Videon utspelar sig i en bländande vit lokal, i kontrast till bandet som är klädda i svart och givetvis sina instrument. Den här videon är fängslande just för att Göran Messelt Andersson, Erik Berg, Magnus Eklund, Emil Karlsson och Johan levererar som om lokalen hade varit full med folk. Det är det här som kallas passion.
I och med sin albumdebut kommer bandet ha en release-spelning på Debaser Slussen, i Stockholm.


Daniel Gilbert är aktuell med en video till låten Vipera Berus, som är det första spåret på hans andra album Nowadays Daniel Can´t Even Sing. Plattan släpps 3 april och är en uppföljare till debutalbumet New African Sports, Soul, Café Club No. 1. Videon är filmad av en solkysst kamera i en skidlift, så utsikten består av snöbetäckta grantoppar och maffiga berg. Gissningsvis spelades även den här videon in med en mobilkamera, precis som The Smell O' Thunder.


ANNONCE