Nyhet

Lyssna på Vampire Weekends nya låtar här

Indierockarna släpper två spår som är varandras motsatser.

Vampire Weekend slår på stort och släpper två singlar från kommande plattan Modern Vampires Of The City. Albumet blir bandets tredje och kommer ut den 7 maj, sammanlagt innehåller den tolv spår.

Step är en av låtarna som kom ut under måndagen, tillsammans med en låttexts-video. Videon definierar ordet behaglig, då Ezra Koeing vaggar in lyssnaren i ett stressfritt tillstånd.
Sedan har vi Diane Young som är dess totala motsats. Det är rockigare, stökigare och innehåller en anmärkningsvärd insats av bandets frontman.

Tidigare i år släppte de låten Unbelievers, lyssna på den här


Ezra Koenig berättade i en intervju med Q, om inspirationen och uppbyggnaden av deras snart fulländade triologi.

− Den känns verkligen som det tredje kapitlet i en bok. Vi skapade ett par karaktärer på den första skivan, några av dem är verkliga människor och andra är oss själva, så det har inte varit svårt att följa deras utveckling och förstå vilka problem de ställs inför och se hur deras liv har förändrats. 

Vampire Weekend är en kvartett som består av tidigare nämnda Ezra Koenig, Rostam Batmanglij, Chris Baio och Christopher Tomson. De bildades 2006 och släppte en debutplatta två år senare.


 


ANNONCE