Nyhet

Ny festival till Göteborg

Vi har pratat med arrangören till den kommande utomhusfestivalen.

Den 27 juli debuterar endagsfestivalen Holmens Rock på City Arena Frihamnspiren, i Göteborg. Festivalen har redan fyra akter klara och kommer dessutom tillkomma med ytterligare ett eller två band. För tillfället är det danska bandet D-A-D, Crucified Barbara, Electric Boys och Bourbon Boys klara för att spela på festivalen.

D-A-D började spela under 80-talet i Köpenhamn, då under namnet Disneyland After Dark. Deras senaste album kom ut för två år sedan och hette DIC-NII-LAN-DAFT-ERD-ARK.

Crucified Barbara är ett svenskt band som har varit aktiva sen sent 90-tal. De släppte sitt första album In Distortion We Trust först 2005 och sitt tredje under 2012, The Midnight Chase.  


Att det blir just en rockfestival är ingen tillfällighet. Carina Ljung, arrangör på PK Musik, anser att just rockgenren passar in i Frihamnens miljö, samtidigt som det drar folk. 

– Vi har aldrig funderat på vilken genre, det har varit ganska självklart att det skulle bli en rockfestival, säger Carina Ljung. 

PK:s mål är att utveckla livescenen, deras tanke är att festivalen ska vara lättillgänglig och samtidigt ha en viss bekvämlighet, berättar Carina Ljung. Förutom bra livemusik kommer de satsa på VIP-ytor, restauranger och som det ser ut nu är det enbart lokala mikrobryggerier som kommer servera alkoholhaltiga drycker under dagen. Det kommer även finnas andra aktiviteter på plats såsom Wrestling. 


 

ANNONCE