Nyhet

Twin Peaks-stjärna tolkar Beach House

Detta och nytt med Phoenix, Britta Persson, Maria Eriksson, Kleerup och Loreen i dagens videofrossa.

Beach House har ett intressant koncept i sin nya video till låten Wishes. Ingredienserna är en fullsatt arena, skådespelaren Ray Wise (känd som Leland Palmer i tv-serien Twin Peaks) ett idrottslag av oklart slag och ex antal cheerleaders. Värt och nämna är att Ray Wise mimar till Victoria LeGrands fjäderlätta stämma under hela låten. Beach House kommer uppträda på Way Out West i Göteborg i sommar och släppte sitt senaste album Bloom förra året.

Loreen och Kleerups senaste samarbete Requiem Solution har nu kommit ut i videoform. Den är producerad av Sahara Widoff och Charli Ljung, som har lyckats skapa en estetiskt tilltalande video.  De har valt att i stora drag använda sig av vatten i alla dess skepnader, tillsammans med en röd/blå färgton låten igenom. Loreen och Kleerup hade premiär med låten den 20 februari på Grammisgalan i Stockholm. 


De franska inderockarna Phoenix släppte nyligen en video till låten Entertainment, som är första spåret från bandets kommande platta Bankrupt!. Videon är regisserad av Patrick Daughters, som bland annat har haft samarbeten med Yeah Yeah Yeahs och Kings Of Leon. Phoenix video är en lite annorlunda kärlekshistoria som gissningsvis utspelar sig i Kina eller Japan. Våld, samurajer och svärd förekommer genom hela videon och hoppar fram och tillbaka bland olika tänkbara scenarier. Förutom några enstaka sekunder på en plansch, är bandet själva inte med i videon, alls. 


Maria Erikssons senaste videosläpp är med låten Det Finns En Plats, som är regisserad av Marcus Harrling och Erik Odenstedt. Videon har ett budskap: det här är Marias föreställning. I blodröd klänning svingar hon samurajsvärd, dansar och gör saker på sitt sätt. Videon påminner om något ur en svensk 80-tals film och bär med sig dess charm. Förra året släppte Maria Eriksson sin soloskiva Stjäl Det Du Behöver, producerad av henne själv och Jonas Teglund. Hon var tidigare med i indie-popbandet The Concretes.

Britta Persson släpper sitt nya album If I Was A Band My Name Would Be Forevers den 17 april. Tills dess får vi nöja oss med en ny video till låten Baby No Name, som är regisserad av Johan Toorell. Videon innehåller grafiska specialeffekter som skapar en imaginär rymd runt sångerskan. Den andas disco under tre minuter och är definitionen av ordet snygg, med alla effekter tillsammans med en sjungande Britta Persson.

ANNONCE