Nyhet

Ghost tolkar Army Of Lovers

Bandets Dave Grohl-samarbete har resulterat i en ytterst intressant cover-EP.

Det svenska, mystiska, rockbandet Ghost släppte i våras sitt andra album Infestissumam och har turnerat världen över sedan dess. Precis som vi berättade om häromveckan kommer de tillbaka till Sverige för en rejäl turné under senhösten och vintern. Men innan dess bjuder bandet till med ett nytt EP-släpp. Det var under inspelningarna av Infestissumam som de passade på att spela in ett par covers, och dessa ska nu få ett ordentligt släpp.

Producent för kommande EPn If You Have Ghost är världsstjärnan och Foo Fighters-sångaren Dave Grohl, som sedan tidigare är ett stort fan av bandet. Det är inspelat i hans studio och Grohl hörs även på trummor på ett par av spåren. Totalt rör det sig om fem låtar, där fyra är covers. Titelspåret If You Have Ghost, en cover på Austin-rockern Roky Erikson, släpps som singel idag och finns redan på Spotify. En låt som också finns med på EPn men som tidigare har släppts är ABBA-covern I´m A Marionette. Den fanns tidigare med som B-sida på singel till Secular Haze vilken också finns med på EPn men i en live-version. De två sista låtarna är Depeche Modes Waiting For The Night och Army Of Lovers Crucified.

Släppet av If You Have Ghost sker i form av en tolvtumsvinyl den 20 november. Samtidigt kommer även Infestissumam släppas i Redux-version, där såväl originalspåren som EPn ingår, dessutom tillkommer bonusspåret La Mantra Mori.


Tracklist

1. If You Have Ghosts (Roky Erickson)

2. I´m A Marionette (Abba)


3. Crucified (Army of Lovers)

4. Waiting For The Night (Depeche Mode)

5. Secular Haze – Live


ANNONCE