Nyhet

GUIDE: Här är veckans konsertmåsten

Soul, svensk pop, brittisk indierock och mycket mer.

Ny vecka, nya möjligheter att gå och se livemusik. Kika igenom vad som händer i veckan och gör slag i saken. Musik upplevs i många fall bäst live, så varför inte chansa på att höstens konsertupplevelse finns bland våra tips.

Kaah

Under sex års tid var det tyst från soulmannen, sen släppte han singeln Vill Bara Leka Mer i somras. Och alla som väntat verkade vara nyfrälsta. Albumet Matcha Din Look har fått fin kritik, GAFFAs Daniel Hånberg Alonso gav det exempelvis 5 av 6 stjärnor, och han är nu mitt i sin höstturné.


12 oktober – Göteborg, Pustervik.

Vit Päls

Malmöbandet med sångaren och låtskrivaren Carl-Johan Lundgren i spetsen släppte alldeles nyligen skivan Ägd. GAFFAs Maria Stacke kallar den för "bandets hittills bästa album". Har man bara upplevt gruppen på skiva har man dock missat ungefär hälften av vad som gör Vit Päls speciella. Så till alla skånebor, sätt på dansskorna på lördag.


12 oktober – Malmö, KB.

Foals

Oxfords egna indierock-hjältar har varit ute på vägarna en hel del på sistone, men då på andra sidan jorden i Australien. Nu är det dags för Europaturné och Stockholm, Sverige, är andra stoppet på över 30 datum långa resan. Med sig i bagaget har de vårens skivsläpp, bandets tredje fullängdare Holy Fire. En skiva som nominerats för det prestigefyllda Mercury-priset.


12 oktober – Stockholm, Berns.

Maia Hirasawa

Tiden som körsångerska i Annika Norlins Hello Saferide är över sedan länge. Med singlar som Gothenburg och And I Found This Boy har den svensk-japanska sångerskan visat vad hon går för. Och för den breda publiken visade hon upp sig redan 2008 när hon gjorde en cover av The Arks The Worrying Kind i Melodifestivalen. I våras släpptes hennes senaste skiva What I Saw och på fredag inleder hon sin turné.


11 oktober – Kristianstad, Kristianstads Konserthus.

12 oktober – Växjö, Kafé De Luxe.

Fler intressanta spelningar:


Baroness – Stockholm, Debaser Medis – 8 oktober

Washed Out – Stockholm, Debaser Strand – 8 oktober

Emil Jensen – Stockholm, Södra Teatern – 11 & 12 oktober


Trummor & Orgel – Stockholm, Kulturhuset – 11 oktober

Henric de la Cour – Stockholm, Debaser Strand – 11 oktober

Bob Dylan – Stockholm, Waterfront – 12 oktober


Horisont – Stockholm, Kägelbanan – 12 oktober

Holograms – Stockholm, Debaser Strand – 12 oktober

Man Or Astro-Man – Stockholm, Debaser Medis – 12 oktober


Biljetter till en del av spelningar finner ni på gaffa.se/live.

ANNONCE