Nyhet

Motörhead skjuter upp turné

Därför blir Sverige utan Lemmy & co i vinter.

Under natten som gått har en tråkig nyhet för alla Motörhead-fans nått oss. Hela den kommande Europaturnén skjuts på framtiden. Det var inplanerat att bandet skulle spela i Cloetta Center i Linköping 12 december, men det blir nu alltså inte av. Det hela beror på att frontmannen Lemmy inte är helt kry, och att han vill göra några halvdana shower. Han skriver så här på bandets hemsida:

"Jag måste tyvärr meddela er att Motörhead blir tvungna att skjuta upp den kommande Europaturnén till i början av nästa år, 2014. Vi har tagit det här beslutat då jag inte är helt redo att ge mig ut på vägarna än, men jag arbetar på att ta mig tillbaka till full kondition och god hälsa. Men oroa er inte, jag kommer inte börja proklamera för veganism eller alkoholfria drycker, men det ska sägas att jag har ändrat på en del områden i mitt liv för att vara säker på att kunna komma tillbaka i bättre form och starkare än någonsin."

Det är inte första gången som Lemmys hälsa satt stopp för spelningar. Så sent som augusti tvingades de avbryta en spelning på Wacken Open Air efter bara sex låtar då Lemmy inte mådde bra. Och tidigare under sommaren ställde Motörhead in sin spelning på Metaltown då Lemmy ramlat i en trappa kvällen innan. Live Nation meddelar i ett pressmeddelande att de kommer presentera ett nytt datum för Linköping inom kort. Och att köpta biljetter kommer att gälla för det nya datumet.