Nyhet

Phoenix till Sverige

Agerar dragplåster på nystartad festival.

Den nya festivalen UxU i Umeå förlängs ju fler som köper biljetter, och ju bättre de säljer desto större akter kan bokas. I dagsläget har närmare 1 900 personer köpt biljett, och på så vis hjälpt till att co-foundat festivalen. Tidigare har arrangörerna släppt fyra klara akter, i form av Thurston Moore, Mac Miller, Laleh och Lucy Love. Men nu smäller de till med sin första riktigt stora bokning än så länge. Den 19 juni ställer sig nämligen franska Phoenix på festivalens scen.

Bakom trummorna i bandet, som gjort sig stora genom hits som Lisztomania och If I Ever Feel Better, återfinns numer umeåbon Thomas Hedlund. Tidigare har han spelat med band som Cult Of Luna, The Perishers och Deportees men nu är det alltså det franska bandet som gäller. Och Thomas Hedlund är också en stor anledning till att Phoenix dyker upp på UxU-festivalen då han är en av de åtta konstnärliga ledarna i projektet.

– Jag lade janten åt sidan och knep chansen att få spela hemma i Umeå, något jag och mina kamrater har velat göra länge. Vi är på gränsen till övertända och så innerligt glada över att få dela denna kväll med er, säger Thomas Hedlund i ett pressmeddelande.


Vad säger ni om konceptet som UxU-festivalen kör på? Och hur tycker ni line-upen ser ut?

ANNONCE