Nyhet

''Vi har ett par överraskningar''

Zacke pratar första egna Stockholmsgigget, Tupac-hologram och exklusiva gäster.

Luleårapparen Zacke släppte i våras sitt andra album Renhjärtat. En skiva som fick fin kritik, och som inneburit att sommaren spenderats med att gigga runt om i landet. Men att kalla Zacke för Luleåbo numer är till viss del en sanning med modifikation, han bor nämligen sedan ett par år tillbaka i Stockholm. Efter att ha flyttat ner beskriver han att folk lever lite som i bubblor, de uppifrån vet inte riktigt hur livet i Stockholm ser ut och han tror inte att stockholmare har så bra koll på Norrland heller.

– Det var litet syftet med skivan, att dels visa att det inte är så stor skillnad mellan häruppe och resten av Sverige och dels att berätta om Norrbotten, om Norrland och om småstäder, för det finns inte så många som gör det, framför allt inte inom hiphopen.

Är det därför viktigt att komma ut och spela i andra, större städer?


– Verkligen, för storstäder består till störst del av människor som flyttat dit. Och som urbaniseringen ser ut kommer det att fortsätta och jag tycker att man ska komma ihåg sina rötter, det är inget man ska skämmas för.

Trots att han numera bor i Stockholm har han ännu inte haft någon egen spelning i den nya hemstaden. Men i helgen, på lördag den 5 oktober, är det dags. Då ställer sig Zacke på Mosebackes scen.

– Jag har kört massa showcasegigs och varit opening act, men aldrig kunnat köra ett fullt gig som jag gör normalt. Det ska bli kul att få styra allt och äga kvällen.


Du har sagt att det är "dags att visa huvudstaden vad jag går för", så vad går du för?

– Vad jag går för? Haha. Ganska så mycket tycker jag. Men det jag menar är att jag har spelat mycket och det är dags för mig att få visa upp mig i Stockholm. Det blir en högklassig liveshow så jag hoppas folk kommer.

På scen kommer, förutom DJ och det som folk förväntar sig vid en hiphopspelning, något så oväntat som ett dragspel finnas med. Och eftersom Renhjärtat innehåller samarbeten med en hel drös kända artister, som exempelvis Timbuktu, Frej Larsson och Peter Morén, hoppas säkert en hel del på att Zacke kommer få finbesök på lördag.


– Vi har ett par överraskningar, jag vill inte gå ut med något konkret men vi har två exklusiva gäster i alla fall.

Det kommer bli ett tungt klubbgig, men fokuset för Zacke kommer ligga på att göra en bra show och leverera bra rap.

– När det kommer till hantverket är jag konservativ. Kan man inte sätta det man lagt i båset på scen borde man skita i att göra det alls.


Eller så får man skita i att köra live …

– Haha, exakt, det är också ett alternativ. Tupac har ju aldrig uppträtt live, det har alltid varit ett hologram. Haha.

På lördag 5 oktober spelar Zacke på Mosebacke Etablissemanget (Södra Teatern) i Stockholm.


Hur det sett ut under Zackes sommar? Kika in videon här nedan.

ANNONCE