Nyhet

Bombus näst bästa nykomling på topplistan

Men oväntat stor framgång för väldokumenterad äldre herre.

Att den forne Melodifestival-vinnaren Eric Saade har en stark fanskara har visat sig förr, och det visar sig nu igen. Hans nya skiva Forgive Me tar sig nämligen direkt upp i topp på den svenska albumlistan. Han är den enda nykomlingen för veckan bland de tio bäst säljande albumen. Näst bästa nykomling är göteborgsrockarna Bombus, som GAFFA-läsare känner igen från september-omslaget, som når en 14 plats med skivan The Poet And The Parrot.

Veckans stora snackis måste nog annars Rodrigues anses vara som klämmer in inte mindre än tre album topp 20. Förutom Searching For Sugar Man på en femte plats återfinns också Cold Fact på en 15 plats och Coming From Reality på en 19. Kan anledningen vara att SVT visade den Oscars-vinnande dokumentären om honom i förra veckan månne?

Värt att notera i övrigt är att Watain, som låg överst så sent som för två veckor sedan, ramlat ner till en 23 plats. Och att den långlivade Mando Diao-framgången Infrustet har släppts i en deluxe-utgåva som nu parkerar på tredje plats.


Topp 10 i sin helhet:

1. Eric Saade – Forgive Me

2. Drifters – Jukebox


3. Mando Diao – Infruset Guld

4. Avenged Sevenfold – Hail To The King

5. Rodriguez – Searching For Sugar Man


6. Bob Dylan – Another Self Portrait (1969-1971)

7. Lasse Stefanz – Trobule Boys

8. Framed – Tack Vare Er


9. Danne Stråhed – 13 Rätt… 13 Nya Låtar

10. Agnetha Fältskog - A

 


ANNONCE