Nyhet

Godspeed You! Black Emperor-debut hittad?

Lyssna på två låtar från de förlorade kassetterna.

Det kanadensiska post-rock-bandet Godspeed You! Black Emperor startade sin karriär i mitten på 90-talet. Sedan dess har de växt och fått något av en kultstatus och följs av en skara trogna fans.

Men tillbaka till början, där i begynnelsen släppte nämligen bandet 33 kassetter, deras debut, med titeln All Lights Fucked On The Hairy Amp Drooling. Dessa verkar dock totalt ha försvunnit, och bandet själva har aldrig velat återge materialet. Men nu kan en av de åtråvärda kassetterna vara hittade.

Användaren Casketjack hävdar på den sociala nyhetssidan Reddit att hen hittade en kassett som ska vara just Godspeed You! Black Emperor-debuten när hen gick igenom gamla demos som hen samlat på sig. Fans började trycka på och Casketjack la först ut en bild på kassetten och sedan också vad som skulle kunna vara de två avslutande spåren på första sidan, Random Luvly Moncton Blue(s)´och Dadmomdaddy.

Men är det äkta? Ni får givetvis ta er lyssning och komma med en åsikt. Det som ska sägas är att låtarna inte direkt låter som senare alster från bandet, då exempelvis ett av spåren har sång. Men det är inte något som riktigt avfärdar äktheten. Fact Magazine skriver exempelvis att det snarare är väl känt att kassettens innehåll inte ska vara särskilt likt det nuvarande soundet.

För att inte råka illa ut har Casketjack nu hört av sig till bandets skivbolag Constellation Records för att förklara situationen och be om tillåtelse att ladda upp hela kassetten. Hen planerar också att så småningom lägga ut kassetten på eBay, så det gäller att ni fans är med när det sker.

Så, kasta en nypa salt över det hela och lyssna på låtarna här. Vad tror ni?