Albumrecension

Musikaliskt valium

Luciferian Towers - Godspeed You! Black Emperor

Godspeed You! Black Emperor

Luciferian Towers

GAFFA.se - Allt om musik

Kanadensarnas antimusikaliska ljudbild är så cementerad att de omöjligen kan misslyckas. Lite som med AC/DC, för de som gillar dem. Den här gången träffar de så mitt i prick att de missar toppbetyg endast baserat på sina meriter. För när Godspeed You! Black Emperor är extra bra, då är de oerhörda.

Det är ingen hemlighet att bandet är politiskt. Med Luciferian Towers följer en lista på ”grand demands” så som ”inga gränser” och ”vård, mat och vatten till alla”. Men musiken kan omöjligen vara komponerad post-Trump, om den inte är tänkt som medicin. Titelspåret är en upplyftande ouvertyr, därpå följande Bosses Hang låter som gryning. Ljudbilden är massiv men försynt, likt tiotusen insekter som vaknar i daggvått gräs. Albumets andra hälft för sedan tankarna till en solnedgång innan mörkret till sist slår till. Dygnet sammanfattat med trekvart av toner.

Låter det flummigt? Tja, Godspeed är inte som andra band. Långt från postrockens talrika stereotyper, den här gången ovanligt positiva. Kanske är det medicin ändå. Musikaliskt valium.

VILL DU LÄSA MER?

Bli medlem och få full tillgång till allt innehåll på Gaffa.se

Få den första månaden för 1 kr. - Därefter endast 39 kr. / månad.

  • Full tillgång till allt innehåll på gaffa.se
  • Möjlighet att avaktivera annonser på gaffa.se
  • Rabatt på biljetter till utvalda konserter och festivaler
  • Tillgång till GAFFAs tidskriftsarkiv med över 150 tidningar

Skapa din profil


    Redan GAFFA+ medlem