Nyhet

Haim till Sverige i vår

Superhajpade Los Angeles-gruppen besöker Stockholm.

Systrarna Este, Danielle och Alana Haim, samt trummisen Dash Hutton har bara spelat ihop som Haim i lite drygt ett år. Men efter succésinglar och idogt turnerande världen över har fanskaran växt sig stor. Nyligen släpptes fullängdsdebuten Days Are Gone och även den har fått fin kritik. GAFFAs recensent Daniel Horn gav den 5 av 6 stjärnor och skrev bland annat:

"På scen är Haim en orkan av rock och Neil Young-jammande. Antagligen på tok för magstarkt för de som har kärat ner sig i trions Fleetwood Mac/Prince-perfekta ljudbild. Men det är också den stora charmen med Haim, det som skapar den unika touchen. Vill man ha det mjuka och varma är Days Are Gone den rätta vägen att gå, vill man skrika ur sin aggresion väntar förmodligen Haim på dig när 2014 års festivalsommar slår ut". Läs hela recensionen här.

Men nu är det klart att fansen inte behöver vänta så länge som till festivalsommaren. Gruppen är nämligen klar för en Sverigespelning på Berns i Stockholm den 15 februari. För de som tvekar på om det kan vara intressant eller ej kanske en liverecension kan göra susen. Haim gjorde nämligen ett fint intryck på GAFFAs recensent Andreas Bäckman som gav dem 4 av 6 stjärnor när de spelade på Way Out West i somras. Han skrev bland annat:


"[...] när spelningen avslutas i ett slags sambacrescendo med alla tre systrar vanvettigt bankandes på pukor och bastrummor så är det bara att kapitulera och konstatera att de tre systrarna Haim är ett jävligt välbehövligt fenomen på musikhimlen." Läs hela recensionen här.

Biljetter till spelningen släpps 4 oktober klockan 10:00 och kommer gå att köpa via gaffa.se/live.

ANNONCE