Nyhet

Hör Agnes Obels redan tokhyllade album

''Aventine är precis lika fängslande som ett verk av Ludovico Einaudi, dock något lättsammare och mindre sårbar.''

För två år sedan släppte danska Agnes Obel debuten Philharmonics som fick ganska fina vitsord i svensk press. Men något rejält genombrott har hon inte fått i Sverige. Annat är det i hemlandet Danmark, där hon på det årliga Danish Music Awards kammade hem inte mindre än fem priser det året. Och ska vi vara ärliga är det fler länder som fått upp ögonen för Agnes Obels talang. Under 2011 tilldelades hon nämligen även priset European Border Breakers som ges till just europeiska artister som lyckas nå ut över landsgränserna med sin musik. Priset delade hon med nio andra artister, och även Sverige prisades det året genom Swedish House Mafia.

Den 30 september släpper så Agnes Obel uppföljaren, som fått titeln Aventine. Redan nu går det dock att förhandslyssna på albumet via iTunes, så varför inte ta er ett smakprov. GAFFAs recensent Tina Berglund är mer än nöjd med albumet, ger det full pott i vårt kommande nummer och skriver bland annat:

"Sammanfattningsvis så är det en nyanserad stämningsfull resa, med korta andningspauser i stil med Tokka där fantasin kan vandra iväg. Aventine är precis lika fängslande som ett verk av Ludovico Einaudi, dock något lättsammare och mindre sårbar. "


ANNONCE