Nyhet

Hör Einstürzende Neubautens klassiker i ny tappning

Technoproducent tilldelades råmaterial och tog sig an Kollaps.

Ibland kommer ett band förbi som liksom bryter regler och ny mark. Vissa gör det också bokstavligt, som industrilegendarerna i Einstürzende Neubauten som mer än gärna använde slagborr på scen under sina tidiga år. Det rör sig då om slutet på 70-talet, och början på 80-talet. Men bandet existerar fortfarande, släppte 2007 skivan Alles Wieder Offen och firade 30 år som band med en turné som bland annat nådde Circus i Stockholm 2010.

När brittiske technoproducenten Perc nu bestämt sig för att starta en ny label, med fokus mot råare och mer improviserad musik dammar han av Einstürzende Neubautens mest klassiska album, Kollaps från 1981. På en fyraspårs-EP kallad Interpretations har han omarbetat ett par spår från skivan. Genom att få tillgång till råmaterial har han "fått tillräckligt med utrymme för tolkningar utan att lägga till onödigt material till redan färdiga låtar", som han själv uttrycker det.

Hur det låter? Det kan du höra ett smakprov på här nedan. Men ett litet varningens finger ska lyftas. Det rör sig inte om särdeles lättlyssnad musik, och om du är ovan ska du nog sänka volymen ett klick eller två innan du drar igång låtarna i hörlurarna.

ANNONCE