Nyhet

Höstens konsertutbud fylls på

Bokningsbolaget Luger presenterar fyra vitt skilda akter.

Luger gick idag ut och presenterade kommande Sverigespelningar för Lightning Dust, Basia Bulat, Daughter och Mark Kozelek. Alla fyra akter kommer till Sverige inom kort för spelningar i oktober och november.

Amy Webber och Joshua Wells, som båda två ingår i gruppen Black Mountain, har även ett band tillsammans sedan mitten av 2000-talet, kallat Lightning Dust. Vancouverbandets sound utgörs av en stor dos 80-tal samtidigt som de också låter folk-indie från 70-talet. Bandets tredje platta Fantasy släpptes i somras. Den 19 oktober spelar Lightning Dust på Pustervik i Göteborg, och 21 oktober kommer de till Debaser Medis i Stockholm.

Kanadas folkindiesångerska Basia Bulat återvänder i höst med nya albumet Tall Tall Shadow och är i samband med det ute på en turné som stannar förbi i Sverige. Rötterna i musiken kommer från 70-talsgiganter som Carole King och Joni Mitchell och denna folkindieprinsessa tilltalar garanterat alla som fallit för systrarna Söderberg i First Aid Kit. Den 24 oktober spelar hon på Scandic Grand Central i Stockholm, och 25 oktober på Pustervik i Göteborg.

London-trion i Daughter bestående av Elena Tonra, Igor Haefeli och Remi Aguilell har hunnit med att släppa två EPs vilka innehöll musikaliska influenser från Feist till Bat For Lashes och Azure Ray. Hemma i England sålde de ut sin turné i våras och nu kommer de alltså tillbaka till Sverige. 9 november gör de sin enda Sverigespelning på Debaser Strand i Stockholm. Support: Broken Twin.

Det är inte svårt att förstå varför så vitt skilda filmproduktioner som både dokumentären Tarnation och ungdomsserien Dawsons Creek använt sig av Mark Kozeleks arrangemang. Ensam med sin akustiska gitarr och sköra röst förmedlar Kozelek en känslomässig autensitet som går rakt in. Det senaste på Kozeleks agenda har varit samarbetet med bandet Desertshore som leds av gitarristen Phil Carney från Kozeleks gamla band Red House Painters. Skivan släpptes 20 augusti och är nog det närmsta en Red House Painters-återförening vi kommer att komma. Den 19 oktober spelar Mark Kozelek på KB i Malmö. 20 oktober uppträder han i Stenhammarsalen i Göteborg. Och till Södra Teatern i Stockholm kommer han den 21 oktober.

Biljetter till samtliga spelningar hittar du här.


ANNONCE