Nyhet

Daughter återvänder med nytt album

Den brittiska indietrion ger ut sitt första studioalbum på sju år.

Den 7 april släpper Daughter Stereo Mind Game, bandets tredje och uppföljaren till Not To Disappear från 2016 och ledmotivet Music from Before The Storm från 2017. Det nya albumet beskrivs som trions mest optimistiska verk hittills.

Albumets första singel Be On Your Way hade premiär under tisdagen tillsammans med en musikvideo. I singeln fångar frontkvinnan Elena Tonra de bitterljuva känslor som en långdistansrelation innebär, och uppmuntrar till acceptans av tidens gång i stället för att förlora hoppet. Se videon nedan:

 


Daughter inledde sin resa som band 2010 i London och slog igenom med första albumet If You Leave 2013 som tog sig in på topp 20 på de brittiska albumlistorna. Uppföljaren Not To Disappear mottogs även den väl av både kritiker och lyssnare. GAFFAs recensent Simon Lundberg var en av dem:

"De lyckas att förmedla det jobbiga med livet när man vuxit upp. Det är brutalt ärligt. I det naturärliga folkrock-soundet och en röst som fångar in en på en gång i kombination med smutsigheten i den elektroniska produktionen får mig på knä."

LÄS OCKSÅ: Solen och publiken förstör allt – nästan


ANNONCE