Nyhet

Houseproducent skriver bok om svensk raplegendar

Vill slå hål på myterna som omgärdat Electric-sångerskans karriär.

I april i år släppte konstnären, klubbarrangören och houseproducenten Petter Wallenberg sin debutskiva Legends under artistnamnet House Of Wallenberg. Han hade sedan tidigare släppt ett par singlar, varav en fick extra mycket uppmärksamhet. På låten Legendary, från 2011, samarbetade han nämligen med Leila K. Rapparen som fick stora hitar med Electric och Ça Plane Pour Moi men som sedan gick ner sig i drogträsket och försvann. Det samarbetet har nu resulterat i att Petter Wallenberg skrivit en bok om sin forna barndomsidol.

I boken Historien om Leila K utforskar Petter Wallenberg myterna som finns kring huvudpersonen, slår hål på de falska och försöker gå till botten med vad som egentligen är sant. Den beskrivs som ett varmt och kärleksfullt porträtt av en av de mest färgstarka artisterna som vi lyckats frambringa i detta avlånga land. Men allt verkar inte vara perfekt mellan producenten och rapparen. Tidigare i år anmälde Laila El Khalifi, som Leila K egentligen heter, Petter Wallenberg för brott mot upphovsrätten. Hon menade att Wallenberg utnyttjade den svaga ställning hon befann sig i och att hon inte alls var kapabel till att arbeta när låten spelades in.

– Han lurar mina fans genom att få det att se ut som att vi samarbetat men i själva verkat har han stulit min röst, sa Leila K då till Metro.

Stämningen dem emellan borde nog vara rätt så frostig, men det verkar inte som att det förändrat Petter Wallenbergs syn på sin gamla idols musikaliska bidrag.

Boken Historien Om Leila K släpps 17 oktober på förlaget Lind & Co.

ANNONCE