Nyhet

Nya skivan blev hennes räddning

Lisa Miskovskys kommande album hjälpte henne igenom en tid av depression.

Lisa Miskovsky är nu tillbaks med en ny skiva. Umeå som albumet heter släpps den 18 september. När sångerskan i våras hamnade i en depression blev hon rädd att det inte skulle bli någon ny skiva, men istället var det just jobbet med den som räddade henne.

Efter medverkan i Melodifestivalen 2012 där Miskovsky deltog med Why Start A Fire ramlade fler och fler jobb in för sångerskan. Med det intresset ökade också pressen att släppa nytt material och nu berättar Miskovsky för Västerbottenskuriren om hur det till slut blev för mycket.

– Jag blev helt slut i våras. Jag orkade ingenting. Det var märkligt, jag kände inte igen mig. Nog har jag varit slut några gånger förut, men nu tog det sig uttryck på ett helt annat sätt. Jag var så rädd att jag inte skulle bli mig själv igen, säger hon.


Att hon valde att lägga allt fokus på nya skivan var det som hjälpte. Drivet och lusten återvände till slut till henne.

– Nu har jag energi och är peppad. Nu känns det meningsfullt igen, säger hon till VK.

Redan förra sommaren påbörjades arbetet med vad som skulle bli det nya albumet, tillsammans med Umeåbröderna Anders och Peder Stenberg från popgruppen Deportees. De kom så bra överens att Peder och Anders till slut producerade hela skivan, som spelades in i Second Home-studion i Umeå.


– När folk mår dåligt kan de få extremt fina musikaliska resultat. Jag tycker att det här är den finaste skivan jag gjort, för den känns mest jag av alla plattor. Skivan har större djup än de tidigare, säger hon.

Miskovskys förra platta Violent Sky som släpptes i början av 2011 fick 5 stjärnor av 6 när den recenserades av GAFFAs Magnus Sjöberg. Så här kommenterade han den skivan:

"Det är svärta utan smärta, sötma utan socker, syrligt och vackert. Lisa Miskovsky har redan skapat sig ett namn i musiksverige, men gör hon det igen. Bara starkare denna gång."


Coming On Strong är senaste släppta singeln från nya albumet Umeå och den kan du lyssna på här.

I samband med skivsläppet drar hon också ut på en turné som bland annat stannar i Malmö, Sundsvall och Växjö. Passande nog startar turnén just i Umeå den 4 oktober.

ANNONCE