Nyhet

Hajpad hiphop till Solid Sound

Festivalen bjuder på kärt återseende, internationell stjärna och hetaste hiphopakten just nu.

Då var det dags att presentera ytterligare hiphop-akter till sommarens Solid Sound. Det blir ett kärt återseende då Movits gästar Uddevalla igen, en internationell stjärna i form av Angel Haze och Sveriges hetaste hiphopakt Linda Pira, Stor och Salazar Brothers

– Angel Haze är i mina ögon en av världens absolut bästa rappare, och en framtida storstjärna som jag är oerhört stolt över att vi kan få hit i år, säger informationschefen Simon Tehyrell i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Dessutom blir det hennes enda spelning i Sverige i år vilket känns stort.


Gruppen Movits var ett självklart val för årets festival då de enligt Tehyrell "gjorde vårens kanske bästa spelning i Uddevalla" på Mårtens Krog i februari.

Linda Pira som gjort kometkarriär och idag är en av Sveriges största inom hiphop, skapar hits på hits tillsammans med vapendragaren Stor och herrarna i The Salazar Brothers.

– Tillsammans kommer det bli en show som man inte vill missa, säger Simon Tehyrell.


Uddevalla Solid Sound sker i år 29-30 augusti och har sedan tidigare bokat Laleh, Timbuktu & Damn!, Melissa Horn, Hoffmaestro, Syster Sol, Jakob Hellman, Nicole Sabouné, Heymoonshaker, Skilla, The Naima Train, Cavern People, Kvelertak med flera.

För full festivalkoll spana in vår FESTIVALGUIDE som uppdateras kontinuerligt.

Angel Haze - Werkin' Girls:


ANNONCE