Nyhet

Svensk artist samarbetar med Wu-Tang Clan

Viktig kugge i det kommande omtalade albumet.

Vanessa Liftig, som bland annat haft en roll i Kristina Från Duvemåla på Göteborgsoperan, har varit med och jobbat på minst fyra av låtarna på Wu-Tang Clans kommande album.

Albumet heter Once Upon A Time In Shaolin och Liftig har bidragit med låttexter, arrangemang och sång till det redan omskrivna albumet. Sammanlagt togs det fram ett 20-tal låtar under arbetets gång.

– När jag arbetade tillsammans med Tarik kring Wu-Tang-albumet satt jag hemma och jobbade. Vi pratade över Skype – han i Marrakech, jag i mina föräldrars hus vid Redbergsplatsen i Göteborg. Tarik skickade instrumentaler och jag skrev texter och sjöng utifrån det. Det var väldigt fritt, smått surrealistiskt och befriande. Jag satt i min egen sfär och jobbade, klädd i mina mjukisbyxor liksom, säger Vanessa Liftig i ett pressmedelande. 

Vanessa Liftig har sedan tidigare gått i musikklass som tjänstgjorde vid Påvens audiens i Rom. Hon har studerat vid individuella musikerutbildningen vid Musikhögskolan och haft otaliga samarbeten med producenter och musiker, däribland hiphopgruppen Sjukstugan och Embee från Looptroop Rockers. Just nu undervisar Vanessa Liftig i produktion, sång och text på The Music College i Angered.

Den 18 juni släpper Vanessa Liftig sitt andra (och till stora delar egenproducerade) album, CurioCity, och detta kommer att firas med en releasefest i Göteborg i sommar. Den 15 maj släpps första singeln What's In A Name från det kommande albumet. 

ANNONCE