Nyhet

GUIDE: Veckans konsertmåsten

Vi tipsar om julfester, nybildad rapkonstellation och triss i indiepop.

Hästpojken + Joel Alme + Jonas Lundqvist

Under hösten har c/o Hak bjudit på gratisspelningar från spännande akter som Alice Boman, Easy October, Kitok och Team Rockit. Sista fredagen innan ju är sista tillställningen för året, och de lassar ur sig rejält med indiepop. Det blir Hästpojken, tidigare Hästpojken-medlemmen Joel Alme och så toppas det hela av med Jonas "Jonas Game" Lundqvist. Vilken jädra helkväll! 

Fredag – Göteborg, c/o Hak.


Stor & Aki + Salla

I slutet på november släppte Stor och Aki, från Labyrint, en gemensam skiva tillsammans med Redline-bossen Salla Salazar. Och det var ett släppt som GAFFA:s recensent gillade rejält – hela den femstjärniga recensionen hittas här – så när det vankas livespelning är vi givetvis intresserade.

Lördag – Göteborg, Pustervik.


Franska Trion

För ett par år sedan släppte Franska Trion – ett av Håkan Hellströms favoritband – julskivan Våra Mest Älskade Julsånger och sedan dess håller de traditionsenlig julkonsert på Nefertiti i Göteborg. Givetvis är vi lika sugna som vanligt och tipsar er alla att ta er dit. Vill ni läsa lite mer om Franska Trion och julmusik tipsar vi om undertecknads intervju med gruppens sångare från förra året.

Lördag – Göteborg, Nefertiti.


Fritz Corner Julfest

Det kan ju absolut vara lite trist att tipsa om julfester, men det råkar ju vara så att det finns bra julfester och då måste vi tipsa. Som Fritz Corners till exempel. Eller vad säger ni om framträdanden från Alice Boman, The Hanged Man, Pig Eyes och Invader Ace. Vi säger hurra och tipsar alla om att gå dit. 

Lördag – Stockholm, Orionteatern.


Andra intressanta spelningar:

J Mascis

Fredag – Stockholm, Debaser Strand.


Thomas Stenström + Llojd

Fredag – Göteborg, Pustervik. 

Markus Krunegård


Fredag – Umeå, Scharinska.

Lördag – Uppsala, Reginateatern.

Black Christmas Festival (Marduk, Nifelheim mfl)


Fredag/Lördag – Norrköping, Flygeln. 

Combichrist

Lördag – Göteborg, Brewhouse.


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE