Nyhet

En stiliserad mardröm

VIDEOPREMIÄR: Then Comes Silence feat. Anna Eklund - She Lies In Wait.

Låten She Lies In Wait kommer från postpunkgothiga fyrmannabandet Then Comes Silence andra platta Then Comes Silence II som släpptes i oktober 2013.

Anna Eklund från Sad Day For Puppets sjunger duetten med sångaren Alex Svensson.

Musikvideon är regisserad av David Kaijser från produktionsbolaget Loyal Palace. Så här beskriver regissören själv idén och det faktiska slutresultatet:

– I ett övergivet före detta ammunitionsförråd från kalla krigets dagar, inrymt i urberget under Lill-Jansskogen, pågår en kamp mellan livet och döden. En ung kvinna gör upp med sina demoner, sina plågoandar. Ett Charonsmynt och ett vasst föremål visar sig också vara avgörande i Then Comes Silence onda saga. Vi har länge tänkt att vi vill göra en produktion som drar lite åt splatter. Bara för att ha testat det. När videon till She Lies In Wait dök upp kände vi att det kanske var rätt tillfälle. Men eftersom vi nu inte är splattertyper i grund och botten så utvecklades det hela till något ... annat. Något som blev mer vi. Låt oss kalla det en mardröm. In med några dansare och en koreograf. Vit stiliserad scenografi. Små gester. Och blod. Absolut! Det ser ju så bra ut mot vitt.

Se hur det gick när Loyal Palace fick för sig att förena klassiska myter med musikvideo, dans och splatter.


ANNONCE