Nyhet

Svensk muskelrock till Roskilde

Göteborgsband på den danska festivalen.

Imorse offentliggjorde Roskilde-Festivalen att man bokat danska Hymns From Nineveh till årets festival och att det skulle komma två akter till under dagen. En klockan 11 och en klockan 13.

Alldeles nyss avslöjades den första av de två, och bandet var Bombus.

Göteborgsbandet släppte förra året sitt andra album, The Poet And The Parrot, läs GAFFAs recension här.


En självklar akt för festivalens bokare Stefan Gejsing.

– Bombus kan mycket väl vara en av årets rockhöjdpunkter på Roskildefestivalen. Vi rör oss i klassisk och muskulös hårdrock med en förkärlek för tunga spår och nästan en punkig energi. Jag tror att de har potential för att framkalla samma internationella entusiasm för skandinavisk hårdrock som Kvelertak, At The Gates, Ghost och Grave lyckats med före dem. Så Bombus är självklara för Roskilde-Festivalen 2014, säger han om bandet.

En lyckoprofetia som Fredrik "Feffe" Berglund, sångare och gitarrist i Bombus håller med om.


– Vi spelar hård rock, sedan är det upp till var och en att tycka till. Jag spår en lysande framtid för Bombus. Vi har ingen tanke om att alla ska tycka om oss. Vi vill inte begränsa oss och för att gilla vår musik måste du ha ett genuint musikintresse och ett öppet sinne. Vissa tycker vi bara är konstiga och avfärdar oss och det kan vara bra på sitt sätt. Bombus är inte för alla, sa Feffe i en lång och ärlig GAFFA-intervju där det även pratas nytt bolag, medlemsbyte och sound. Läs den här.

Kom ihåg att kolla in GAFFA klockan 13.00 om du vill veta vilket nästa band är.

Sedan tidigare är Arctic Monkeys, Deerhunter, Haim, Major Lazer, MØ och Pusha T klara för festivalen som äger rum mellan 29 juni till 6 juli.


ANNONCE