Nyhet

''Vi har bokat en elak DJ!''

INTERVJU: In Flames Peter Iwers svarar på några frågor inför bandets Gothenburg Sound Festival.

Mellan den 3-4 januari går Gothenburg Sound Festival av stapeln för andra gången någonsin. Skådeplatsen är Trädgår'n i Göteborg. I år har bland annat At The Gates och Amaranthe bokats för att lira. GAFFA ställe några frågor till Peter Iwers, till vardags basist i In Flames, som är med och arrangerar festivalen.

Vilken är den största lärdomen ni tar med er från förra året?

– Ingen direkt lärdom, men det finns alltid småsaker man kan förbättra inför varje nytt tillfälle.


Vad finns det att göra bättre detta året?

– Vi är väldigt nöjda med föregående års festival. Speciellt med tanke på att det var den första vi någonsin varit med och arrangerat. I år ska vi ha Gothenburg Sound-utställningen på Trädgår'n istället för på annan plats vilket gör att förhoppningsvis fler får ta del av denna fantastiska minnesfärd genom Göteborgs hårdrockshistoria. Det finns mängder med skön memorabilia från förr att visa.

Det är inte jättemycket tjejer på scen, hur ska fler tjejer fås upp på metalscenen?


– Jag är av uppfattningen att det är musik vi jobbar med och huruvida det är killar eller tjejer som lirar spelar ingen direkt roll. Så länge det är bra musik och man har roligt. Självklart skulle det vara kul om vi fick in fler kvinnliga artister men det är ingenting vi strävar efter då musiken är det universella och könlösa språket vi alla älskar.

Hur går biljettförsäljningen i år, finns det några plåtar kvar?

– Det finns vid min kännedom ett antal biljetter kvar, men vill man säkra sig en plats så in och handla nu är min rekommendation.


Vad är drömbokningen nästa gång?

­– Det finns många artister vi vill boka men det håller vi lite hemligt än så länge. Fast det är klart, Iron Maiden vore kul.

Baserat på årets line-up, är det fortfarande en Gothenburg Sound-fest eller har det blivit mer av en Sound of Gothenburg-fest?


– Vi vill visa hur mycket bra musik det finns i Göteborg. Även sådan som inte klassas som en del i The Gothenburg Sound då det finns så mycket mer än så. Vi kommer även ta in artister som har en annan anknytning till Göteborg, som till exempel Tiamat-Anders kommer härifrån medan de andra är från Stockholm. Tanken är att vi ska visa musik vi älskar och blir inspirerade av, så det kan till och med komma utländska band som vi gillar framöver.

Vad är det som gör att så många hårdrocksfestivaler äger rum i Göteborg?

– Jag tror att det är för att det är en underbart avslappnad stad med massa bra musik i.


Vad får er att sticka ut i den församlingen?

– Vi försöker att inte ta de artister och band som syns på många av de andra festivalerna. Vi försöker att tänka på vad som inspirerat oss, Göteborgs-soundet och folket här istället för att medvetet ta en akt som vi vet fyller stället på två minuter. Vi vill ha mångfald och kvalitet. Du ska kunna upptäcka ett gammalt band som Pagandom för första gången om du inte var med på den tiden.

Vilken spelning ser du själv mest fram emot under årets festival?


– Saffire ska bli kul att se. Ett nytt, hungrigt hårdrocksband från Göteborg som är jättebra. Transport League också såklart. Tiamat och At The Gates … Amaranthe ... Alla banden helt enkelt, vi har ju bokat band som vi alla gillar själva!

Blir det några kringaktiviteter i år?

– Förutom att vi kör för och eftersläckare på Restaurant 2112 så håller vi allt på Trädgår'n i år så att alla har möjlighet att se allt utan att stressa runt.


Har ni bokat någon schysst DJ än?

– Vi har bokat en elak DJ!

ANNONCE