Nyhet

Ikoner tar sig an nyfunna Bob Dylan-låtar

Då släpps samlingen Lost On The River – The New Basement Tapes.

Nästan 50 år efter att de kom till får låttexter skrivna av Bob Dylan nytt liv i Elvis Costello, Rhiannon Giddens, Taylor Goldsmith, Jim James & Marcus Mumfords händer. Tillsammans med producenten och projektskaparen T Bone Burnett träder de in i Capitol Studios för att skapa ett album av 24 texter från den legendariska Basement-tiden.

Inspelningen av Lost On The River – The New Basement Tapes är i sitt slutskede och släppet, som görs av Electromagnetic Recordings/Harvest Records, är planerat till i höst. I samband med skivsläppet kommer även dokumentären Lost Songs: The Basement Tapes Continued, av Sam Jones, att släppas. Den kommer ge en exklusiv och intim inblick i skapandet av den nya plattan samtidigt som man även får med den historiska och kulturella bakgrunden av Bob Dylans original Basement Tapes från -67.

– Upptäckten av dessa tidigare okända Bob Dylan-låtar, som antogs ha gått förlorade, är "the stuff of Hollywood fiction" och ett fynd av verkligt historiska proportioner, säger Jones i en pressrelease och fortsätter:


– Det är en unik möjlighet att filma T Bone och dessa stora konstnärer när de samarbetar med en ung Bob Dylan, och varandra, för att skapa nya låtar och inspelningar. Dessa dagar och nätter i studion har varit "nothing less than magical".

ANNONCE