Nyhet

Här är höstens hetaste konserter

GAFFA TIPSAR: Nio konserter du måste se framöver.

Som en hel del nog har koll på brukar vi tipsa er läsare om veckans och helgens mest intressanta liveupplevelser. Men nu tänkte vi tipsa med lite mer framförhållning, för vi förstår att alla inte bara kan spontanåka till Stockholm för en pangspelning. Därför listar vi här nio riktigt starka konserter under hösten. Vi kan inte lova att det går att få biljetter till alla, men ge det ett rejält försök. Kolla givetvis upp det via gaffa.se/live.

Seinabo Sey

En av Sveriges just nu största framtidshopp. Med en soulröst av sällan skådat slag har hon tagit oss alla, jo det tror vi faktiskt, med storm. Det har liksom räckt med en handfull låtar för att få folk att förstå potentialen i henne. Och när hon nu ställer sig på Dramatens stora scen, något som är få förunnat, får vi gåshud redan vi tanken.

6 oktober – Stockholm – Dramaten

Shabazz Palaces

Med två riktigt starka album i ryggen, senaste Lese Majesty kom så sent som i somras, har hiphopduon från Seattle seglat upp som lite av en favorit. Det experimentella soundet och de lekande tongångarna fungerar perfekt. Att de ställer sig på scen i såväl Göteborg som Stockholm gör också att bara fler får chansen att se dem. 

27 oktober – Göteborg – Pustervik

29 oktober – Stockholm – Kägelbanan

Woman's Hour

Kanske listans mest okända band men har man släppt ett så pass fint debutalbum som Woman's Hour har, då skapas ett sug efter att se dem live också. Lilla Hotellbaren känns som en perfekt venue för musiken. För det kommer bli genuint, nära och själfullt när Londonkvartetten gästar Sverige.

29 oktober – Stockholm – Lilla Hotellbaren

The Knife

Ett av Sveriges viktigaste band någonsin lägger ned. Att inte ha med deras avslutande spelningar på hemmaplan vore närmast tjänstefel. Och med tanke på hur mycket liv, dans och färg det bjöds på under första vändan av Shaking The Habitual-turnén finns det inga tvivel hos oss om att avslutningen blir mer fest än begravning.

30 oktober – Stockholm – Annexet

1 november – Göteborg – Filmstudios 

Cat Power

Det sägs ibland att Cat Power är en svår artist att förstå sig på då Chan Marshall, som hon egentligen heter, är en svår person att förstå sig på. Men däri ligger också det som gör oss sugna på henne. Senaste skivan Sun har några år på nacken men under Way Out West visade hon upp att hon är ständigt aktuell. Och en kväll på Göta Lejon tackar en inte nej till.

3 nov – Stockholm – Göta Lejon

St. Vincent

Annie Clarks musikaliska projekt under pseudonymen St. Vincent har växt och växt under de elva år som det funnits. Skiva på skiva, hela tiden bättre. Och med årets självbetitlade album är hon kanske hetare än någonsin. Det är därför inte alls konstigt att det kommer köas rejält för att få sen den blonda, krulliga kalufsen på scen i Stockholm.

4 nov – Stockholm – Debaser Medis

Ty Segall

En del menade att San Francisco-musikern närmast gick på rutin på sommarens platta Manipulator. Oavsett känns Ty Segall alltid intressant live. Han är en scenpersonlighet av rang, och det känns knappt som att han kan göra någon besviken när hans läppstiftsmålande mun börjar yla. En spelning som garanterat bjuder på ös.

8 november – Stockholm – Kägelbanan

Progress Productions tioårsfest: Kite, Henric de la Cour, Vanligt Folk mfl

Fester för skivbolag är verkligen inte alltid helt lyckade. Det kan kännas både krystat och tråkigt men när Sveriges mest intressanta synthbolag firar tio år tror vi att det blir något helt annat. Det säger line-upen om inte annat, för såväl Kite som Henric de la Cour och Vanligt Folk är erkänt skickliga liveakter. Lägger man därtill till Kingdom Of Evol, där Freddie Wadling är en av medlemmarna, pekar det mesta åt plushållet.

22 november – Göteborg – Sticky Fingers 

Lykke Li

Ett Sverigedatum. Ett endaste. Det är givetvis inte rimligt med tanke på hur fantastiskt fint årets skivsläpp I Never Learn är. Eller med tanke på hur stor hon växt sig sedan debuten med EP:n Little Bit från 2007. Men det gör ju istället att vi är än mer benägna att hålla hennes Stockholmsspelning väldigt högt. Det kommer bli magiskt. Var så säkra.

9 december – Stockholm – Circus

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE