Nyhet

Svensk rappare på turné för att inspirera tjejer

''Måste skapa separata rum för att våga, vidga och integrera tillsammans.''

I slutet av augusti skrev vi om att rapparen Nathalie "Cleo" Missaoui blivit avstängd från sin lärartjänst på grund av sitt politiska ställningstagande. Nu verkar hon ha hittat ett nytt sätt att arbeta med musik och ungdomar. Det genom Femtastic och Studiefrämjandets gemensamma satsning på workshops för unga tjejer.

– Det ska vara en självklarhet från tidig ålder att vi lär oss vara kreativa med både killar och tjejer och att hitta gemensamma rum där alla kan få plats. När det är en sådan minoritet av tjejer som tar plats i kreativa miljöer måste man ibland skapa separata rum för att våga, vidga och integrera tillsammans, säger Vanessa Marko, en av grundarna till Femtastic och som också kommer leda workshopsen tillsammans med Cleo, i ett pressmeddelande. 

Syftet är alltså helt enkelt att inspirera unga tjejer att plats och musicera för att på så sätt förändra hur branschen idag ser ut. Och det genom workshops baserade på det koncept, kallat Tell Dem, som Cleo tagit fram i samarbete med Syster Sol.

Turnéplan:

11-12 Oktober - Malmö

28-29 Oktober - Linköping

8-9 November - Stockholm

6-7 December - Umeå

17-18 Januari - Karlstad/Arvika

31 Januari - 1 Februari - Jönköping

28 Februari - 1 mars - Norrköping

28-29 mars - Växjö

11-12 april - Eskilstuna

25 - 26 april Uppsala

9 - 10 maj Göteborg

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE