Nyhet

Sufjan Stevens till Sverige

Tillbaka efter fyra år – med succéalbumet.

I höst är det dags för Sufjan Stevens att återvända till Sverige. Det gör han med årets skiva Carrie & Lowell och spela gör han på Göta Lejon i Stockholm 13 september. Det var nästan fyra år sedan multiinstrumentalisten och singer-songwritern var i Sverige.

Carrie & Lowell släpptes i slutet av mars i år och GAFFAs recensent Hans Larson gav plattan full pott och kallade den en lågmäld fullträff. Skivan är döpt efter Sufjan Stevens mor och styvfar och är som en självbiografisk bok, där varje låt är ett kapitel.

Det var för drygt 16 år sedan som Sufjan Stevens inledde sin musikkarriär. Han har under den tiden släppt sju studioalbum och gett oss låtar som Chicago, To Be Alone With You och John Wayne Gacy, Jr. Han har dessutom gjort hela tio julskivor med både covers på gamla traditionella jullåtar och många egenskrivna jullåtar.

Sufjan Stevens föddes i Detroit, Michigan, men bor numera i Brooklyn, New York. Där driver han skivbolaget Asthmatic Kitty Records tillsammans med andra musiker med rötter från Michigan.

Se musikvideon till Should Have Known Better från den senaste plattan Carrie & Lowell.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE